Жив корал-цветът на 2019

Жив корал-цветът на 2019

 

Лятото ни дебне зад ъгъла и вече усещаме топлината на пясъка и шума на вълните. Морска е и тематиката на цвета на 2019 година според института Пантон – „жив корал“.

pantone-living-coral„Ярък, но мек“ – така определя Пантон този цвят. Той ни обгръща с топлина и грижа, за да създаде комфорт и свежест в непрекъснато променящата се среда. „В отговор на атаката на дигиталните технологии и социалните медии и вграждането им в ежедневието ни, търсим автентични и потапящи преживявания, които позволяват свързаност и интимност“ казват още от института. „Живият корал“ символизира нуждата за оптимизъм и радостно преследване, игривост и мотивацията за безгрижни дейности. Отражение е на това как кораловите рифове предоставят подслон на разнообразен калейдоскоп от цветове.

„Живият корал“ е комбинация от прасковено и малко червено, което го прави подходящ за всякакви флорални аранжировки, независимо от сезона. Може да се използва през цялата година – пролет, лято, есен и зима.

Ето и някои цветни предложения в гамата на живия корал:

Прасковено Лале

Прасковено лале

Това невероятно елегантно лале има коралово-розов цвят, което го прави идеален представител на цвета на годината. Символ е на приятелство и свидетелства благодарност и нежност. Добре се комбинира в букет от същия цвят или други топли цветове лалета – червени, розови, оранжеви.

Коралова Роза

Коралова роза

Красива и ароматна, розата е кралица на цветята. Като класически избор за подарък, различните цветове носят и различни значения. Топлият, ярък цвят на кораловата роза изпраща позитивни послания като желание, страст и щастие.

Коралова Далия

DALIA1-800x800
Далия, наричана и Гергина или царица на есенната градина, е още едно цвете с разновидност в цвят „жив корал“. Далиите са едни от най-популярните градински цветя. Ценят се заради продължителния си и обилен цъфтеж и пъстри цветове. Много добре се комбинират далии с други далии. Кораловата далия може да се комбинира и с други цветя в топли и близки цветове, като например рози.

Едва ли този цвят може да остави някого безразличен, особено в сезона на морето и слънцето! Не се колебайте да се свържете с нас за предложения в цвят „жив корал“.